Ako zvládate základné postupy v kuchyni pri varení? Odpovedzte v KVÍZE

kvíz varenie základné postupy

Ako sa pripravuje zápražka, ako dlho sa musí omáčka alebo polievka prevariť po koncentrovaní, akým spôsobom použiť mixér alebo ako rozmraziť mäso po vybratí z mrazničky? Podobné otázky nájdete v dnešnom kvíze.

V teste je pre vás pripravených dokopy 11 otázok. Niektoré sú ľahšie, iné zas o dosť ťažšie. Správna odpoveď je vždy iba jedna. Koľko bodov sa vám podarí získať? Skúste a dajte nám vedieť v komentári na facebooku. Poďte na to!

Viac kvízov a zábavy nájdete —TU—

Štart

#1. Čo urobí s pokrmom jemné dochutenie kyslosťou, keď jedlo pokvapkáme citrónovou alebo limetkovou šťavou?

Mohlo by vás zaujímať:  Charlie Harper, Alan a Jake: Ako dobre poznáte seriál Dva a pol chlapa?

#3. Ak používate zápražku, variť môžete kratšiu dobu. Koľko v tomto prípade stačí?

#5. Ktorou stranou pečieme rybu na panvici ako prvé a prečo?

Mohlo by vás zaujímať:  Rýchly test: Poznáte pravidlá obľúbených športov?

#6. Kyslá smotana sa pri varení alebo pečení väčšinou zrazí. Prečo?

Mohlo by vás zaujímať:  Poznáte Slovensko? Otestujte sa, čo viete o Nitrianskom kraji

#10. Keď robíte klasickú zápražku, aký je pomer masla a múky?

Dokončiť

Výsledok

-